Trávení - trávicí enzymy

 
1x týdně sníst, pochutnat si na ananasu, nebo mangu, to je pro tělo radost. A pro zdraví těla ještě větší.
Enzymy jsou pro trávení velmi důležité. Pomáhají rozložit potravu na stravitelnou formu. Tělo si je vytváří samo. 
Bohužel, mnohdy jsou už naše orgány, které je vytváří tak vyčerpány z přetěžování, že už nestíhají a pak i trávení neprobíhá tak jak má.
Základem je tedy mít zdravé tělo a všechny orgány. Pokud to tak není. Musíme pomáhat a hledat nápravu.
 
šefěm trávení je slinivka.
Trávení začíná již v ústech kdy pomocí chuti zjistí naše tělo, jaké enzymy má produkovat. A začne je hned vylučovat. Ve slinách.
Proto je důležíté dostatečně dlouho potravu kousat, proslinit. Není to o tom jen rozmělnit. 
Pak ušetříme práci žaludku a i ostatním orgánům, potrava je správně a dokonale ztrávena, nepřetěžuje a je prospěšná.
Pokud ale potravu nevychutnáváme, nevytváří se dost slin a slinné žlázy se časem zablokují, a slinivka slábne a slábne....
Až to zkončí cukrovkou a únavou. Nedostatkem energie. Tělo má stále hlad, protože už je tak slabé, že nedokáže z potravy tuto energii získat.
A tak pak jíme víc a více....
 
Pokud naše tělo pracuje správně, nepotřebujeme moc jídla. I málo nás dokáže zasytit. Prostě nemáme hlad a máme dostatek energie.