Nebezpečné potraviny

1) Káva - podceňuje se, bagatelizujese její účinnost.   Však piji jen x šálků denně. :-) Ale je to velmi silná léčivá rostlina. A s tou se musí opatrně.

Zkuste něco dělat denně několik let a zjistíte výsledek. Třeba 5 kliků. Určitě bude vidět rozdíl. Tak je to i s pitím kávy. (a pak třeba nemůžete večer usnout...)

2) Aromata, dochucovadla - pomocí chutě dokážeme zjistit stravitelnost a prospěšnost potravy. Jestli jídlo není zkažené, jedovaté. Pokud tedy někdo něco  navoní, snaží se zakrýt nekvalití zboží. Pak s chutí sníme třeba i zkažené potraviny ! :-( Pokud je něco kvalitní, tak už to chutná tak dobře, že není potřeba nic dochucovat !

plnidla -  škrob a levné bobtnající, (nabývající objemu) látky, které nedávají tělu nic výživného jen zlevní cenu a tedy zvýší výdělek prodávajícího. ( někdy až 70% obsahu. už by se tedy nemělo říkat maso, jogurt...ale škrob s masem, škrob s jogurtem...)

3) Zelenina - tvrdí se že je zdravá. A je to pravda ! Pro někoho je velmi zdravá. Pro jiného ale škodlivá ! Pokud se stravujete syrovou zeleninou, můžete si "zarazit" metabolismus. A veškeré jídlo, i když je zdravé, se v žaludku zkazí. Je důležité správně volit jídlo, pro konkrétního člověka. A jíst potraviny, které právě rostou. A různé ovoce a zeleninu v zimě nevypěstujete. A mnohé ani u nás neroste....

4) Jogurt

Jogurt má ochlazující a zavodnující efekt. Takže dámy, pozor ! Projevuje se to hlavně v chladu v pánevní oblasi a zadečku. Celulitida a frigidita.

Tedy typy lidí kteří mají "vlhký", "chladný" charakter toto jídlo nesmí. Ti co mají charakter horký, ho naopak můžou a musí...:-)

https://studio-zdravi-a-harmonie.webnode.cz/informace-z-internetu/jogurty/

5) Trvanlivé potraviny ! Především ne trvanlivé mléko a rostlinné tuky. 

Trvanlivost = neztravitelnost. Je to nestravitelné pro bakterie, jak to má být k užitko pro nás?  Toto jídlo nepřinese tělu žádný užitek, jen ho zatíží, protože musí vyloučit tuto hmotu z těla.

Když se zkazí trvanlivé mléko, vznikne opravdu nevábné, smrdící "něco". Děkuji. To raději nic. Zkuste si své mléko, které denně pijete nechat zkysnout...(kdysi dávno mléko normálně, běžně kyslo. Ale úpravy (ozařování) v mlékárnách, aby vydrželo "čerstvé" déle tuto potravinu znehodnotí.

Mléko a mléčné výrobky navíc zahleňují a vytváří tak prostředí příznivé pro plísně.

Rama a rostlinné tuky - neobsahují reálně nenasycené mastné kyseliny. Díky úpravám, aby byly tyto tuky poživatelné se "naváží, nasytí" dochucovadly, barvivy... Nenasycené mastné kyseliny jsou i v kačením sádle ! A je to přirozený produkt, nevytvořený uměle, chemicky.

 Více o olejích na : https://centrum-prirodni-mediciny.webnode.cz/aromaterapie/

6) Light potraviny, nápoje. Většinou je sladká chuť díky chemii, která citelně poškozuje játra, či jiné orgány.

7) Sycené nápoje - nepít žádné bublinkové nápoje. Tedy ani minerálky. Co nejméně CO2. (kyselin, kysličníků) Zakyselují organismus. (s vodou vytváří kyselinu)

8) Voda

kdysi dávno měla voda zásaditý charakter, a tedy přirozeně odkyselovala. Díky kyselým dešťům už to není pravda, proto je vhodné ji upravit, aby voda nezakyselovala ale naopak pomáhala tento problém řešit. Pití je po dýchání nejdůležitější pro zdraví člověka !

- chlorovaná voda - Chlor je jedovatá bojová látka. Ve vysoké koncentraci ničí lidi, v nízké jen bakterie.

Ty "škodlivé" ve vodě, ale i naše příznivé probiotické kultury ve střevech.

- minerální - bublinky kysličníku uhličitého zakyselují organismus. Minerály z minerálek se nevstřebávají do těla.