Plísně

Cokoli uskladníme, již po 15 minutách vznikají v potravinách plísně.

A čím déle je jídlo uskladněno, tím je v něm plísní více až prorostou a my si jich všimneme a jídlo vyhodíme.

Plísně vytváří velice nebezpečné jedy, mykotoxiny. Jsou to nejprudší jedy v přírodě. Jsou hlavní příčinou rakoviny.

V Asii se jí jen čerstvě uvařená strava.

Velkovýroba nikdy nemůže zkontrolovat, zda je všechno ovoce, či zemědělské produkty není plesnivé.

Díky nevhodnému skladování na velkých hromadách, zapaření a vznikem plísní se nedoporučuje jíst burské ořechy a soja. A produkty z nich.

------

Ovoce, jablka doporučuji nakoupit od malopěstitelů, farmářů. U velkoprodejců (hypermarkety) je toto ovoce kvůli prodloužení doby než se zkazí sklizeno ještě nedozrálé. Kyselé. A tedy vytváří v těle kyseliny a kvasí, škodí.

V malovýrobě se navíc nepoužívá z finančních důvodů příliš mnoho chemikálií. U velkovýroby je to přesně naopak.