Mýdla, gely a šampony poškozují kůži.

Kůže = Plíce + Tlusté střevo

 

Kůže je úzce spjatá s plícemi. Pomocí kůže dýcháme. To kdysi bylo velmi patrné při popálení kůže. 
Pokud se spálila 1/3 kůže, člověk zemřel.  
Mýdla a sprchové gely, vlastně všechny chemické rozpouštědla, čistidla, čistí díky tenzidům, které účinně rozpouští tuky a silně odmašťují. Tím poškozují pokožku. Protože kůže aby byla vláčná, elastická, musí být správně promaštěná.
Většina lidí už nepracuje v extrémně znečištěných podmínkách, proto kůže není tak znečištěná, aby bylo nutné používat tyto velmi agresivní čističe. Po dlouhodobém užívání nakonec člověk pociťuje svědění a nepříjemné pocity, suchou pokožku atd.
Začnou kůži dodatečně promašťovat, aby její stav zlepšili. Většinou ale neví, že příčinou tohoto stavu jsou právě mýdla a používá je dál. Kůže se moc nezlepšuje. 
Proto doporučuji umývat se pouze vodou, která je nejdokonalejším mycím prostředkem. Pro navonění můžeme používat olejové řady koupelových olejů, nebo si do kůže vetřít přírodní vonné esence, které navíc mají léčebný účinek.
 
Plíce jsou též spjaty s tlustým střevem. Plicní dýchací problémy, astma, alergie souvisí právě s tímto orgánem. Imunita je koncentrovaná právě na tlustém střevě (cca 65%) Kožní problémy, exémy, akné nám dává informaci, že imunita je nedostatečná, tělo je zatíženo jedy. Je nutná detoxikace, očista těla i trávení.