nadýmání
zapříčiňuje především špatný stav střevní mikroflóry, špatný metabolismus-trávení potravy.
Je potřeba změnit stravovací návyky, jíst potravinové doplňky vedoucí ke změně střevní mikroflóry.
Prostě musíme začít jíst potraviny, které neškodí.
Škodí především cukry a sladkosti. - ty zakyselují trávení.
Pomáhají vývary ze zeleniny a ovoce - dodávají minerály, a kyslelé potraviny. Citronová šťáva - ta zeslazuje vnitřní prostředí.
Kyselé prostředí střev je vhodné pro nám škodlivé bakterie, které tvoří nadýmání. Naše příznivé bakterie v tomto prostředí hynou a prohrávají "boj" o životní prostor.
Potravinové doplňky :
Psyllium - vyčistí letité nánosy ve střevě
Chlorella - proti "kyselým" zánětům ve střevě a žaludku. Silně antiseptická.
Aloe vera - proti zánětlivé účinky. Tedy proti "špatným" bakteriím.
Dodávat Lactobacily - nejúčinnější se jeví Hylak, který lze levně zakoupit v lékárně a pít ho na lačno právě s citrovovou šťávou a Chlorellou.
Výborně pomáhá očista, detoxikace jater, žlučníku.
Hodně pomáhá i homeopatie.